För oss på Parator är det en självklarhet att göra vad vi kan för att vår del av transportsektorn ska bli så miljöoptimerad som möjligt. Därför är vi en av deltagarna i HCT-projektet (High Capacity Transport), där industri, myndigheter och akademi samarbetar för att skapa godstransporter med hög kapacitet.

 

Alla framsteg vi gör med detta arbete kommer självklart våra kunder till del – till exempel genom en sänkning av egenvikten på över tio procent för ett standardsläp.

 

Vilket betyder att du som kund kan vara trygg med att göra ett klokt miljöval när du väljer Parator. Vi följer inte bara utvecklingen. Vi driver den.

“Vi lyssnar och skapar transportlösningar med våra kunder. Tillsammans optimerar vi ekipage som minskar miljöbelastning och kostnader”.


“Genom att vara en aktiv del i HCT-projektet kan vi komma upp med nya idéer och lösningar som bland annat har minimerat egenvikten med över tio procent. Det maximerar lastkapaciteten och begränsar antalet transporter”.


“Genom att alltid göra en exakt axelinställning av varje vagn minimerar vi rullmotståndet, vilket sänker bränsleförbrukningen och optimerar transportekonomin.
Och genom att arbeta med höghållfast stål skapar vi lättare, slitstarkare och rymligare släp som drar mindre bränsle och minskar antalet transporter”.

Exempel på vårt miljöarbete

…Och detta tjänar både
du och miljön på